90-LUKU JA KULTAINEN NUORUUS

Muistaako kukaan enää Aikakonetta, Spice Girlsiä, Army of Loversia, Ace of Basea, Take Thatia, Bluria, East 17:iä, Crannberriesia, No Doubtia, Salt n pepaa, Snap:ia jne jne…Kaikki tunnettuja ah niin ihanalta nuoruuteni kulta-ajalta 90-luvulta. Näistä joitakin on kuunneltu toisinaan avomieheni kanssa nostalgiamielessä, huvittuneena. Hyvät naurut on saatu useasti näillä ”mainioilla” ysäriklassikoilla, joita silloin joskus kuunneltiin ihan tosissaan. Silloin kun jalassa oli värikkäät farkut, ja yläosaa peitti flanellipaita. Silloin kun annoin otsatukkani kasvaa, ja aloin käyttää pantoja…Täytyy silti tunnustaa, että osa näistä kappaleista on yhä kuuntelun kestäviä, vaikka niitä enää harvoin tuleekin kuunneltua.

Olin vannoutunut Take That-fani parhaimpina teinivuosinani. Huoneeni seinät olivat täynnä Take That-julisteita, ja suosikkini Mark Owenin kuvia, josta näin toisinaan jopa uniakin. Olin myös kirjeenvaihdossa kahden Take That-fanin kanssa. Mitähän heille nykyään kuuluu…Jokatapauksessa tämä nostalgiapläjäys täytyy ehdottomasti aloittaa heistä. Turvavyöt kiinni. Aikamatka 90-luvulle alkaa NYT!

 

Ensimmäisenä siis Take Thatin parhaat:

Klassikko.

Tää on tosi hyvä.

http://www.youtube.com/watch?v=KwIe_sjKeAY

Tässä nykyinenkin suosikkiyhtyeeni, vanhalla hitillä, joka sai minut ensi kerran rakastumaan yhtyeeseen, (ja laulajaan). Myöhemmin ovat tehneet lukuisia loistavia hittejä, tämä nyt on vaan lähinnä teiniajan suosikki.

Tästäkin (noloa kyllä) tykkäsin aikoinaan. Omistin tän levynkin.

Nolo on tää seuraavakin, ja siitäkin pidin aikoinaan…

Tätäkin tuli kuunneltua paljon. Mulla oli tää ihan kasetilla…siis oikeesti, vanhalla kunnon c-kasetilla. Se oli varmasti viimeisiä ostamiani kasetteja. Tämä kyseinen kappale oli muuten meidän cheerleadingin SM-kisakappale v. 1996, jolloin voitimme mestaruuden. Hyvä Roosters!

Mitäs tästä sanotte? Aikakauden kovimpia hittejä…

Tätä loistavan yhtyeen biisiä rakastin joskus eniten heidän kappaleistaan, ja huudatin lukiosta kotiin tultuani, kun elämä otti pannuun.

http://www.youtube.com/watch?v=1YS95L8UeU8

Tää oli mieletön hitti, jota kaikki tanssi. Kentänlaidalla matseissakin vedettiin tätä tanssia, kun toi biisi lähti soimaan…Äitikin tykkäs tästä, vaikka aika kauheelta tää nykysin kuulostaa…

Tääkin oli hyvä…sillon joskus…

Tätä tanssin mm. lukion ekojen tai vanhojen risteilyllä, en muista kummalla…mut oli hyvä tanssibiisi!

Tätäkin on tullut muutaman kerran tanssittua. Kunnon matontamppausmusaa, mutta melko hyvää sellaista. Biitti on aika kiva. Kyllä tää ainakin Nicki Minajin voittaa mennen tullen…

Tässä on mahtavat sanat, ja tää on muutenkin hyvä esimerkki ysäriteknosta.

http://www.youtube.com/watch?v=Ps9Go-zn4go

Seuraavaksi oikeasti hyvää musaa…

Tämä kappale (ja muita yhtyeen biisejä) oli kuudennen luokkaretkivideolla. Toimii edelleen.

Sitten suomalaisiin…Tän oon nähnyt livenä, laivalla. Äiti jutteli näiden managerin kans, ja ois saanu mulle yksityistapaamisen poikien kanssa, mutta kun en suostunu siirtyy paikaltani, kun äiti yritti vinkata mua vaivihkaa luokseen, tapaaminen jäi…Kyllä harmitti jälkeenpäin, mutta kun äiti ei saanut herättää kaikkien huomiota…

Tämäkin hyvä laulaja lähti aivan liian nuorena. Lapsena tuli laulettua tämänkin laulajan tarttuvia kappaleita kaverin kanssa. Tässä malliesimerkki hänen usein nähdystä kauniista, pehmeän naisellisesta liikekielestä! Ei mitään pepun pyöritystä, niinkun nykyajan laulajilla. Hänessä oli tyyliä!
Tämä kappale ei ole alkuperäistä Kikkaa, mutta niin kaunis…ja kyllä, hän lauloi herkkiäkin lauluja…

Tämä oli aikoinaan meidän cheerleadingesityksessä. Tossa ”nyt teemme kokkerpallin” kohdassa tehtiin stuntti. Hauska idea ja kiva kappale.

Tätä vanhaa hittiä pojat lauloivat juna-asemalla kuudennen luokan luokkaretkivideon päätteeksi, kun olimme juuri saapuneet Ahvenanmaalta takaisin. Lapinlahden Linnut olivat silloin kova sana.

Noniin, aika pitkä lista tuli, ja vielä pidempi tulisi, jos lisäisin kaikki hyvät klassikot listalle, mutta sitä en tee. Tämän oli tarkoituskin olla tällainen unohdettujen hittien hassunhauska lista…

Kuka muuten muistaa vielä 90-luvun suurimpia tapahtumia?

Tässä pähkinänkuoressa:

  • Estonian uppoaminen 994
  • Prinsessa Dianan kuolema elokuussa 1997
  • Columbinen verilöyly
  • Y2K-pelko (kts.wikipedia)

 

Muistatko missä olit kyseisien tapahtumien aikaan? Kerro jos muistat! Minä muistan elävimmin, kun kuulin Dianan kuolemasta. Hän oli kuitenkin ollut lapsuuteni jonkinasteinen esikuva. Olin Dianan kuoleman aikaan lukiolainen, ja meillä oli kotona televisio päällä, kuten tavallisesti. Muistan kun television näytölle tuli teksti: ”ylimääräinen uutislähetys”, jota säikähdimme molemmat äitini kanssa. Mietimme mistä mahtoi olla kyse. Jäimme odottamaan lähetyksen alkua, ja silloinhan asia selvisi. Tuo hetki jäi historiaan…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s