ULKOLAISET VS.SUOMALAISET MIEHET (ja muuta jutustelua)

Mistä tietää, että on tullut syksy? Siitä, että nenä alkaa vuotaa, kun tulet ulkoa (kuten minulle on jo muutaman kerran  tapahtunut), tai siitä että koululaiset palaavat koulujen pihoille, ja kuulet välituntikellojen soiton.

Näin elokuun lopussa, syyssateidenkin jo alettua, tuleva syksy alkaa pelottaa, ja masentaa. Olen miettinyt paljon miten selviän siitä, mutta onhan niistä tähänkin asti selvitty aina jotenkin, ja kuten taisin jossain todetakin, aina koittaa uusi kevät. Ukkosetkin ovat käyneet välillä melko kiivaana, ja yhtenä päivänä ukkosella meidän tietokone sammui. Se tapahtui meille jo toisen kerran yhteiselomme aikana, mutta onneksi kone käynnistyi automaattisesti uudelleen, eikä sille käynyt kai mitään. Ostettiin  sitten toinenkin ylijännitesuoja. Yksi meillä oli jo pleikkaa ja tv: tä varten. Nyt on tietokoneelle oma. Enää ei ukkoset niin haittaa…Lomatkin on taas pidetty, ja rentouttavat kesäpäivät enää vain muisto, mutta ainakin pidin lomani parhaaseen mahdolliseen aikaan…Tavallaan oli kyllä vaihteeksi kiva palata arkisen aherruksen pariin, ja saada päivärytmi parempaan kuntoon. Oli muuten (avustettavan pojan) koira innoissaan ekana työpäivänä vastassa, kun ei ollut mua vähään aikaan nähnyt. Kun se vaan vihdoin lopettaisi noi rajut leikkinsä. Heti oli taas säärissä roikkumassa. Onhan se aika nuori vielä (reilun vuoden) mutta lähes aikuinen kuitenkin…

Treenit


Vihdoinkin treenit alkoivat taas tauon jälkeen. Teki niin hyvää, ja oli mukava tavata kaikkia! Kuulin, että hallinäyttö WG-tapahtumaan on lokakuussa. Siellä osa halliohjelmista karsiutuu pois. Uskon kuitenkin valkkua lainatakseni, että olemme vahvoilla, koska meidän ohjelmamme on jo melkein valmis. Monilla tulee varmasti olemaan hyvin keskeneräiset ohjelmat. Odotan jo kärsimättömänä näyttöpäivää ja tietoa valinnoista! Nyt pitäisi myös alkaa pitämään kuntoa yllä, ja tekemään itsenäisesti muutaman kerran viikossa ainakin pilatesharjoitukset.

Kannanotto

Luin juuri Ilta-sanomien keskustelua, jossa puhuttiin ulkolaisten miesten ihanuudesta, ja arvosteltiin suomalaisia. Suomalaiset miehet muka pukeutuvat huonommin, ovat aina kännissä, eivätkä osaa lähestyä naisia. Minulla olisi hieman erilainen näkökulma asiaan. Ensivaikutelma ei aina kerro kaikkea, vaikka niin väitetään. Mielestäni tässä tapauksessa se ei välttämättä kerro juuri mitään, ainakaan jos ulkolaisten sosiaalisuutta ja itsevarmuutta pidetään hyvänä asiana, kuten yleensä. Ei se välttämättä tee heistä ihmisenä sen parempia miehiä, mutta tokihan he seuraa näiden ominaisuuksiensa ansiosta saavat, se on selvä asia. Suomalaiset ujot miehet saattavat -ikävä kyllä- jäädä heidän jalkoihinsa. Minusta se on sääli, koska ujot ihmiset ovat usein hyvin lämpimiä ja herttaisia. Totta ehkä on, että suomalaiset miehet eivät yleensä uskalla tulla selvinpäin juttelemaan, ja tietenkään ne känniset iskuyritykset eivät ole kovin tyylikkäitä, joka valitettavasti on pilannut suomalaisten miesten maineen, mutta kun heihin pääsee kunnolla tutustumaan, kyllä siellä takana on paljon muutakin kuin se känninen selittäjä. Suomalaisten miesten tyyli taas on aika rento, mutta ei missään nimessä surkea. Monilla on ihan perussiisti arkityyli. Sliipattu tyyli ja puheenlahjat eivät välttämättä takaa mitään. Monissa kulttuureissa nainen on miehelle valloitus, kuin kukka, joka miehen on tarkoitus poimia. Tämä johtuu joko eriarvoisuudesta, tai sen vanhoista jäänteistä. Suomessa ei ole ollut enää aikoihin selkeää miehen ja naisen roolia, joten meidän miehet eivät käyttäydy enää niin. Kyllä se ulkolaisenkin miehen alun imartelu aikanaan loppuu, ja monen vuoden suhteissa on varmasti samankaltaisia ongelmia, olit sitten kumman kanssa hyvänsä. Tähän loppuun sopisi isäni vanha sanonta: ”ulkonäkö pettää”, sanoi automyyjä. Hän kun on ollut autoalalla.

Musiikki-/videovalinnat


Halusin kunnioittaa hienon edesmenneen näyttelijän: Robin Williamsin muistoa, joten laitan tähän muutaman pätkän häneen liittyen. Toi viides video, jossa Robin Williams kohtaa Coco gorillan, on ihan mahtava. Kannattaa katsoa, jos et ole nähnyt.

Musiikkipuolella minulla on ollut Leevi and the Leavingskausi viime aikoina, joten laitan tähän myös heidän mainioita kappaleitaan.Uni

Ei tule nyt muita unia mieleen, kuin sellainen, jossa tämä vanhempi (poisnukkunut) avustajani oli jälleen kotona, kun menin töihin. Olin ihmeissäni. Tiesin unessakin, ettei hänen olisi kuulunut olla siellä…

Tässä tämänkertaisia kuulumisia ja ajatuksia. Koitetaan selviytyä syksystä. Voisitte vaikka kertoa minulle omat selviytymiskeinonne. Tässä vielä minun konstini: sopivasti kahvia ja monivitamiinia, liikuntaa, hyvää musiikkia, sekä aikaa läheisten kanssa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s