VIIKONLOPUN VALITUT

”…Tää aika on hassu juttu, Mari. Nyt tuntuu, että kesät silloin vain kesti kauemmin. Vuosi vuodelta nää syksyt käy päälle, aina vaan aiemmin, ja aina vaan ilkeämmin…”

HALLINÄYTTÖ TAKANA!

Hei vaan kaikki! Hieman on kirjoitustaukoa tullut tähän väliin, mutta nyt vihdoin tämän pienen tauon jälkeen löytyy taas aikaa ja uutta intoakin kirjoittaa. Aloitetaan minulle tärkeimmästä uutisesta, eli viime lauantaisesta hallinäyttöpäivästä. Kerrottakoon heille, jotka eivät tiedä mistä on kysymys, että minun voimisteluseurani hakee hallinäytöspaikkaa ensi kesän suureen, kansainväliseen, Helsingissä järjestettävään voimistelu tapahtumaan. Lauantaina järjestettiin yksi näyttö (-/karsintatilaisuuksista), joka oli siis mm. meidän seuran näyttöpäivä. Ainakin meidän kokonaisuutemme oli yksi valmiimpia… Kokoonnuimme yhdessä treenisalimme edustalla, ja lähdimme siitä kukin autollaan, ottaen kyytiin autottomia, kohti Espoon Otahallia. Minä matkustin Tiinan kyydissä. Perillä Otahallissa saimme itsellemme oman pukuhuoneen, josta vaatteet vaihdettuamme suuntasimme salille, ja vedimme ohjelman kertaalleen läpi. Tämän jälkeen raati saapui paikalle, ja pienen hengähdystauon jälkeen, esitettiin ohjelma heille. Ensimmäisen läpimenon jälkeen, raati antoi palautetta ohjaajallemme ohjelmastamme. He kaipasivat enemmän heittäytymistä ja täysillä tekemistä ohjelmaamme. Mehän toteutimme toiveen, ja vedimme ohjelman toistamiseen heidän toiveidensa pohjalta. Huomasin heti tuomariston ilmeestä, että nyt oltiin ainakin oikeilla jäljillä. Ohjelma näytti kyllä omiinkin silmiin hiotummalta, ja paremmalta. Toiveikkaana jään odottamaan tuloksia, kuten tietysti me kaikki. Tulokset kuulema selviävät tämän kuun aikana, eli ihan pian. Hyvä, että ei tarvitse odottaa pidempään!

Näytön jälkeen osa meistä lähti syömään kotikulmallamme sijaitsevaan italialaiseen ravintolaan, jossa oli kyllä harvinaisen hyvää pizzaa. Huomattavasti keskimääräistä löysää rasvalättyä parempaa. Paikan lista vaikutti aluksi suppealta, enkä oikein tahtonut löytää siitä mitään houkuttelevaa, sillä tarkoitukseni oli ollut valita jotain muuta kuin pizzaa, mutta valinta ei ollut huono. Milano pizza (tonnikala, oliivi, kapris, chilikastike) oli erittäin hyvää! Kuohuviinipullokin tilattiin muutaman tytön kanssa ison urakan päättymisen kunniaksi. Oli todella hauska ilta, todella hauskassa seurassa! Ohjaajamme tietenkin kiitteli meitä panoksestamme, päästyään lopulta myöhässä paikalle, rengasrikon satuttua ravintolan kulmalla.

PARHAAT SARJAT

Uusi ajanjakso on alkanut, nimittäin tv-maailmassa, sillä pitkästä aikaa viikonloppuisin voi istua iltaa kotona, ja nauttia hyvästä tv- viihteestä. Perjantainahan viikonlopun avaavat mukavasti ”Hjallis” (mielenkiintoisilla vierailla ja nokkelilla kommenteilla), sekä ”Vain elämää”. Lauantai-illoissa taas nähdään juuri uuden kautensa aloittanut ”Putous”, ja sunnuntaina viikonlopun päättävät: ”Tanssii tähtien kanssa” ja ”Vino show” (joka muuten muistuttaa vähän Putousta omaleimaisine improvisaatioineen). Ainut huono puoli tässä on, että ei saa oikein mitään järkevää koko viikonloppuna tehtyä, kun näiden ohjelmien päälle lisätään sunnuntaiset treenini. Sitäpaitsi toissa lauantaina tuli Putouksen jälkeen vielä loistava elokuva telkkarista, nimittäin: ”Kaunis mieli”. Se on mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaita elokuvia, joka perustuuu toteen. Elokuva kertoo matematiikan professorista: John Nashista, jonka nerokkuuden takaa löytyy myös toinen puoli! En kerro enempää, jos joku ei ole elokuvaa vielä nähnyt, mutta aikoo sen katsoa…Toissa viikolla näin myös toisen hyvän elokuvan pienenä ympärileikatusta Somalialaisnaisesta, joka muutti Englantiin, pääsi huippumalliksi, ja toi tyttöjen ympärileikkaukset ihmisten tietoisuuteen. Tämäkin elokuva perustui toteen. Oli sydäntäsärkevää seurata hänen muistojaan tapahtumista, ja hirveää ajatella, että tuollaista tapahtuu yhä, vaikka toimenpide onkin nykyään monessa maassa kielletty. En ymmärrä miten mikään kulttuuri voi sallia tuollaista raakuutta. Minusta meidät on tarkoituksella luotu sellaisiksi, mitä olemme, ja miksi luojan luomaa pitäisi muuttaa? Miksi repiä rikki sitä, mikä meille on lahjaksi annettu, ja rakastamisen välineeksi tarkoitettu? Se on sama kuin tuhoaisimme rakkauden. Sitäpaitsi mitenköhän synnytys näiltä naisilta onnistuu…Meidät opetetaan jo lapsena ymmärtämään erilaisia kulttuureja, mutta miten tuollaista voisi ymmärtää. Miten voi ymmärtää sellaista kulttuuria, jossa naisia kohdellaan luultavasti huonommin kuin eläimiä?

Mennäänpä nyt kuitenkin vielä takaisin viikonlopun ohjelmiin. ”Vain elämää”- ohjelmassa Paula Vesala yllätti jälleen, sekä viime-, että edellisellä kerralla. Hänen versionsa ovat aina yhtä uskomattomia! Todella muuntautumiskykyinen nainen! Näköjään osaa räpätäkin hyvin, joka ei kaikilta laulajiltakaan luonnistu. Elastinen taas osasi toissaviikolla yllättävästi laulaa ihan oikeasti. On hienoa löytää uusia puolia meidän suomalaisten lempiartisteista. Täytyy vielä kehua Samuli Edellmanin viime lauantaista vetoa. Elastisen kappaleen: ”Mil on oikeesti väliä” luonne muuttui täysin. Hän teki siitä ihan itsensä näköisen. Olin pudota sohvalta. Versio on todella kaunis! Myös Vesku Loiri veti varmalla otteella, ja lisäsi vielä hauskan Nasse-setä-läpän kappaleen loppuun. Taas on saanut perjantaisin fiilistellä oikein kunnolla hyvän musiikin parissa!

Lauantai-iltana sitten on fiilistelty hyvän komiikan parissa. Kuten lähes kaikki jo tietävät: Putouksen näyttelijäkaarti on kokonaan vaihtunut, jota olen tässä vähän harmitellut. Kaipasin etenkin aluksi vanhoja näyttelijöitä, vaikka uudetkaan eivät olleet huonoja. Erityisesti kaipasin Jaakko Saariluomaa, joka luotsasi ohjelmaa niin taitavasti, ja oli todella sympaattinen. Ohjelma muuten on ollut hyvä, paitsi että suurinosa hahmoista on huonoja. Ehdottomasti paras hahmo on: ”Kissi Vähä-hiilari” ja toiseksi paras ”Liitto-orava”. Muilla ei oikein ollut mitään annettavaa. Jopa yliyrittämistä havaitsin…Tanssiohjelman henkilökohtaisia suosikkejani ovat edelleen Janna ja Anu. Petellä -jota valkkummekin ehti jo ylistämään- meni toissakerralla todella huonosti. Nyt hänelle sitten tuli taas onnistuminen. Itsehän en hänestä oikein koskaan ole syttynyt…Ohjaajastamme puheenollen, toissasunnuntaina kun lähdimme treeneistä yhden tytön kanssa samaa matkaa, hän avautui minulle siitä, miten häntä harmitti tämän ”huutaminen”, vai pitäisikö sanoa tietynlainen tiukka linja. On minulla kokemusta paljon pahemmasta cheerleadingajoilta, jolloin meidät joskus puoliajalla haukuttiin aivan lyttyyn, sanottiin surkeiksi ymv.mutta sitten paransimme, ja lopulta matsin päätteeksi tuli kehuja, joka mielestäni kuittasi kaiken huudon. Me olimme silloin vielä herkässä iässä olevia nuoria tyttöjä. Kyllä siellä joku joskus itkuakin väänsi…Ei tämä meidän ohjaajamme kuitenkaan koskaan sillä tavalla hauku meitä, mutta toki hän sanoo suoraan näkemyksensä, ja on tiukka, kun kokee tarpeelliseksi. Olen ennenkin sanonut tämän, mutta mielestäni vain suoraan sanomalla tapahtuu kehitystä. Toki ihmisestä riippuu, miten pystyy vastaanottamaan kritiikkiä, mutta sitä tulee jokatapauksessa elämässä vastaan, joten siihen on parempi opetella suhtautumaan rakentavasti. Toivon, että nämä kyseiset henkilöt, jotka masentuvat treenisalilla silloin tällöin kaikuvasta kritiikistä, oppisivat sen. Ei niitä kannata ottaa liian henkilökohtaisesti. Suoraan kritiikkiin on varmaan jokaisen vain paras tottua, jos haluaa pysyä ryhmässä. Toki ohjelmat täytyy hioa huippuunsa. Tämä on joskus hieman totista hommaa, mutta mielestäni se kuuluu asiaan esiintyvässä ryhmässä.

Eipä tässä enää muuta kuin hallinäytön tuloksia jännityksellä odottamaan! Ensi lumikin satoi jo maahan, kohta alkaa taas talviaika! Nämä pakkaspäivät ovat oudoksultaan olleet aika hyytäviä, ja epämukavia, mutta ainakin ne herättävät aamulla kunnolla, ja voittavat ehdottomasti sadepäivät! Nyt voi ainakin mielellään käpertyä vällyjen alle nauttimaan näistä mahtavista televisio – ohjelmista, joita on taas tästä päivästä alkaen koko viikonlopuksi luvassa! Mukavia, kirpakoita syyspäiviä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s