VIIKON UUTISET/NEWS OF THE WEEK

image

Lauantaina olin taas todistamassa sitä, kuinka me kaikki vanhenemme, ja kuinka aika juoksee eteenpäin. Olin nimittäin avustettavani 80-vuotispäivillä. Siinä samassa kerhotilassa, jossa juhlimme myös muutama vuosi sitten hänen äitinsä 100-vuotista taivalta (ja tämän jälkeenkin hänen juhliaan on siellä vietetty, paitsi viimeksi, kun hän oli jo sairaalassa, jossa menehtyi pian syntymäpäivien jälkeen). Nämä muistot nousivat nyt A:n juhlissa pintaan, enkä voinut olla jälleen miettimättä, kuinka vääjäämättä me kaikki kuljemme täällä loppuamme kohti. A:n äiti ei enää ollut seurassamme juhlimassa, ja A itsekin oli jo saavuttanut korkean iän. Tuntui oudolta ajatella, että hän oli vain 72-vuotias aloittaessani työni hänen avustajanaan. Siis vain pari vuotta äitiäni vanhempi. Kun oikein pysähdyn miettimään, tajuan kuinka vanhoja omat vanhempanikin jo ovat, vaikka en osaa sitä niin ajatellakaan. Vanhempiaan on vaikea nähdä vanhoina. Ei kai halua myöntää itselleen, että hekin vanhenevat, (ja sinä itse siinä samassa).

Lahjaksi vein avustettavalleni tuon yläkuvan oikeanpuoleisen ruusukimpun. Oli kyllä mukava nähdä kaikkia sukulaisia taas pitkästä aikaa. Tarjoiluunkin oli jälleen panostettu, kuten heidän (ja meidänkin) suvulla on tapana. Alkupalana oli kahta ihanaa piirakkaa (sieni ja salami), patonkia ja pipareita erilaisten juustojen kanssa, sekä salaattia. Herkkuosastolta löytyi ihanaa kermakakkua mustikoilla kruunattuna, mustikkapiirakkaa, vohvelitankoja ja karnevaalikeksejä (joita oli varmaan varattu lähinnä lapsia varten, mutta pidän itsekin niistä yhä, etenkin kahvin makuiset ovat hyviä. Niistä en niin lapsena välittänyt.)

Sitten viikon televisio-ohjelmiin. Perjantainen ”Vain elämää” tuli tiensä päähän duettoillallaan. Kauniita lauluja kuultiin jälleen, mutta haikealla tunnelmalla. Jään kovasti jo odottamaan seuraavaa kautta! Toivon että siihen saataisiin edes joitakin seuraavista: Dave Lindholm, Hector, J.Karjalainen, Mikko Kuustonen, Arttu Wiskari, Pave Maijanen, Anssi Kela, Antti Kleemola, Ville Valo, Jippu, Irina, Laura Voutilainen. Tässä olisi kyllä todella kova joukko! Ujutin tähän artikkeliin edellä mainittujen artistien (harvemmin kuultua) tuotantoa. Kertokaahan kenet te haluaisitte nähdä seuraavalla kaudella!

Lauantai-iltana Putouksen putoaja hämmästytti minut toden teolla, tai ei sikäli, että hän on ollut jo aiemmin pudotusuhan alla, mutta hahmo kuitenkin oli mielestäni aika hyvä. Huonompiakin löytyi: Rontgoteus ja Loordi Lalli, joiden olisin odottanut putoavan ensin. No se nyt ainakin alkaa olla melko selvää, että Kissi voittaa! Finaalissa hänelle varmaan kovan vastuksen antaa Liitto-orava. Muilla ei mielestäni ole oikein mitään jakoa…

Tanssikisan putoajakin oli pettymys, vaikka tasohan tietysti oli kova. Oikeastaan en olisi toivonut kenenkään putoavan, mutta kuitenkin Chrystal teki parhaan suorituksensa, joten hänen ainakin olisi pitänyt saada jäädä. Mielestäni Anu oli ehkä illan heikoin tällä kertaa, mutta tosiaan kaikki olivat hyviä.

”Valheen vangitkin” oli taas jännä, ja nyt seuraakin juonipaljastus. Jos haluat katsoa ohjelman netissä, ei kannata lukea tästä eteenpäin! Tapahtuman pääosassa oli nainen, joka kirjoitteli netissä miehen kanssa, joka oli tämän työkaveri. Mies vain ei tiennyt kirjoittavansa työkaverilleen, sillä nainen oli lähettänyt miehelle ystävänsä kuvan, koska hän piti tätä itseään kauniimpana. Kun ystävä kuuli tästä, hän tietenkin loukkaantui paljastavien kuvien levittämisestä, mutta leppyi kuitenkin pian. Tosielämässä pääosanaiselle selvisi, että hänen ihastuksellaan on tyttöystävä, jonka tämä kuitenkin pian jätti. Tämä myös kertoi naiselle olevansa rakastunut (siihen nettituttavuuteen), josta nainen masentui, ajatellen miehen rakastuneen kuvittelemaansa kuvan (kauniiseen) naiseen, ei häneen itseensä. Lopulta, kun pääosanainen itse ei uskalla, naisen ystävä kertoo miehelle kuka hänen nettituttavuutensa todellisuudessa on, ja valehdellusta kuvasta. Mies suuttuu aluksi, mutta tajuaa rakastavansa työkaveriaan, johon on tässä välissä tutustunut aika hyvin myös arjessa. He päätyvät yhteen, ja menevät jopa naimisiin. Tämä oli melkein kuin sadusta. Ihana päätös tarinalle!

”Rimakauhua ja rakkautta”-sarjakin alkoi uudelleen, joka oli suosikkini jo silloin aikoinaan. Ihana nähdä sekin uudelleen alusta taas pitkästä aikaa!

Minulle tuli mieleen hauska ajatus, kun näin tänään mainoksen ohjelmasta: ”Tavallista elämää”. Sehän ei ole oikeasti tavallista elämää, vaan (b- luokan) julkkisten glamourhakuisuutta. Ei se ole ainakaan tavallisen duunarin (eikä varsinkaan minimipalkkaisen) elämää. Ohjelmasta pitäisi tehdä ”sossuäidit”-tyylinen parodia, jossa oikeasti tavalliset ihmiset eläisivät oikeasti tavallista elämää. Vertailisivat kaupassa eri tuotteiden hintoja (tietenkin päätyen halvimpaan), ja riitelisivät kotona herkuista (tyyliin toinen loukkaantunut kun kumppani on ahminut esim. molempien suklaat). Siis vitsi piilee tietenkin siinä, että köyhällä ei ole varaa ostaa kaappia täyteen herkkuja (eikä paljon muutakaan), joten kun toiselle iskee makean himo, hän syö kaikki (molempien) vähät herkut. Vielä vois olla sellanen vitsi, että tää sama pariskunta tarvitsisi uusia vaatteita. Sitten he riitelisivät siitä, mitä ostetaan ja kummalle, kun kaikkeen ei kuitenkaan ole varaa. Vaimo voisi vaikka vaatia uutta takkia, koska hänen entinen on rikki, ja kun mies sanoisi tarvitsevansa takin, vaimo voisi todeta, ettei hän tarvitse takkia, koska hänen takkinsa on ehjä. Tämä olisi sitä oikeaa tavallista elämää! Tulee vähän omakin elämä mieleen…


Kävin muuten tänään A:n hammaslääkärin jälkeen tämän kanssa läheisessä kahvilassa, jossa maistoin todella hyvää chailattea. Se on kahviin viittaavasta nimestään huolimatta mausteinen teejuoma, jonka pinnalla oli kanelilla maustettua kermaa. Ihan älyttömän hyvää! Suosittelen maistamaan tilaisuuden tullen!


Katsokaapa muuten tuolla ihan alhaalla oleva WG-tapahtuman hieno mainosvideo! Kyllä Helsinki on kaunis! Sitä vaan on tullut sokeaksi tälle kauneudelle, kun täällä asuu ja liikkuu jatkuvasti.


**********************************

NEWS OF THE WEEK

Last saturday I was at birthdayparty. Woman who’s personal assistant I’m Working, did fill in 80-years old. It’s high age. I can’t believe she’s so old allready! We were partying at theyr housing company’s societyroom and I gave her roses (in the pickture at right side). Isn’t that beautifull bundle? It’s still beautiful, though the other bundle (right beside in the picture) is allmost ded.

It was nice to see everybody at the party. A:s relatives have became so close in these allmost 8-years, I have been her assistant. Allso there was good food: salad, cheese, batong, ginger bread, two different pie: mushroom, and pepperoni. The cake was very yammy! That was decorated with blueberries and those did taste grate. There was allso delicious blueberrypie!

The next chapters is handeling finnish tv-series and I don’t translate it straight on but I want to tell you something of those series. One of them just ended: musicserie: ”Only life” witch was my favorite and very popular here. This program is based on few famous finnish artists, who are one week at the camp together and play their own versions each others songs (shiftdays) while one of them (whos day it is) is telling his or her career. That was the third season of the program. I’m so sad that it ended! 😦

The other grate comedyprogram is: ”Waterfall”. That’s based on improvisation, sketces and specially sketch character competition. There is one grate character: ”Kissi Vähä-hiilari” which is draq character. ”Kissi” is fittness woman. She’s very popular and I think she will win.

The third serie is dancing with The stars. That I think everybody know allready and it doesn’t need any presentations.

The fourth program is: ”Prisoner of lies” witch is based on true stories. The stories are very exiting.

Ok, the next one isn’t finnish serie. It’s british but it’s allso my favorite serie: ”Cold feet”. It started again as replay. It’s nice to see again ’cause I don’t remember it so well.

Today I tasted very good drink: chailatte which is actually tea with cinnamon cream. I recommend it to everyone!

That was everything this time. Just watch that fantastick WG-happening add under! Helsinki is so beautiful! I just have become blind for that, ’cause I live here and see these places too often.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s