INTIALAINEN ”TANDOORI”KANA/INDIAN ”TANDOORI”CHICKEN

Innostuin vihdoin kokeilemaan eilen intialaisen ruoan laittoa. Se onkin pitkään ollut suunnitelmissa. Tuli tosi hyvää! Ihankun ois ravintolasta tilannu. Oli vielä helppo tehdä. (Eihän toi mitään punasta oo, niinkun tandooriruoat yleensä, mut tandoorimausteseosta mä käytin, ja valmistustapa on suunnilleen sama kuten tandioriruoissa yleensä, joten kai toi nimi hyväksytään…Tandoori uunia mulla ei kylläkään satu olemaan 😉 ) Jos pidät intialaisesta, suosittelen kokeilemaan! En tiedä löytyykö kaupasta vielä tota tandoori spice mixiä, joka kuuluu marinadiin. Se oli näköjään poistotuote, ainakin s- marketissa, mutta voihan siinä käyttää jotain muuta vastaavaa, intialaista mausteseosta (esim.kormacurrya, jota saa Lidlistä.) Silloin siitä tietysti tulee vähän erityyppinen…Ei kun kokkaamaan!

Tarvitset:
-broilerin file suikaleita (n.300-400gr)
-riisiä
-tandoori spice mix-pussi (tai muu vastaava mausteseos)
-maustamatonta jogurttia (väh.500gr jos haluat käyttää osan lisukkeena tulisuuden säätelyyn, tai jos pidät hyvin tulisesta ruoasta, voit ostaa pienen purkin vain marinadiin)
-sitruuna
-kasviöljyä muutama rkl (itse käytin basilika oliiviöljyä, joka oli tosi hyvää).
-tomaattipyreetä (tai – murskaa, mulla oli valkosipulitomaattimurskaa, muutama ruokalusikallinen jompaakumpaa riittää)
(-koristeluun voi laittaa punasipulia, itse en laittanut)

Valmistus:
Puolita sitruuna. Purista toisesta puolikkaasta mehut, (ja viipaloi halutessasi toinen puolikas koristeluun.) Sekoita marinadin ainekset (eli jogurtti, sitruuna, öljy, tomaattipyree/-murska, mausteseos. Lisää kanapalat joukkoon, ja laita marinoitumaan jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten koko yöksi. (Itse pidin vajaa 5h, ja hyvä tuli.)
Paista uunissa tai grillaa kypsäksi (ohjeen mukaan 15-20min riittää, mutta sehän riippuu uunista. Itse paistoin noin 30 min. 200 asteessa, että olisi varmasti kypsää.) Asteita ei maustepussin reseptissä mainittu, mutta sekin riippuu vähän uunista. Öljy ei kai ainakaan kovin kovaa lämpöä kestä, eikä kanakaan yleensä vaadi sitä. Kääntele ruokaa välillä. Riisin voit keittää kanakastikkeen paistumisen välissä, pakkauksen ohjeen mukaan, (tai no, jos olet nälkäinen, laita reilummin kuin ohjeessa. Minä teen aina niin.) Tähän tietenkin sopisi hyvin basmati-riisi, mutta avomieheni ei ikävä kyllä pidä siitä, joten käytän itse aina tavallista riisiä (ei hän kai niistä muistakaan itämaisista niin välitä). Onneksi on olemassa mausteet (mm.kormacurry). Niitä lisäämällä riisiin saa lisämakua, vaikka marinadikin on niin mausteinen, että ei tuo välttämättä muuta tarvitse. Lopuksi voit halutessasi koristella ruoan sitruunalla ja punasipulilla. Jos sinulla on ruokavieraita, se kannattaa, jos ei, ketä kiinnostaa? Tuoksu on niin mahtava, että minä en ainakaan malttanut odotella enempää…
Ja ei kun syömään!

****************************************

I made this food yesterday. It was really good (even it’s not red like Tandoorichicken usually is but it’s made (allmost) the same way and my spice mix was tandoorispicemix so I think I can call it tandoori food.) That spicemix was moribund product atleast our s – market but you can surely find something like that. If you like Indian, I recommend you to try this one!

You need:
-chicken strips (about 300-400 grams)
-rice
-tandoorispicemix
-natural youghurt (big pot if you like to use it allso like side dish when it lightens spices, to marinade you need only few spoons)
-lemon
-vegetable oil (a few spoons)
-tomatopaste (a few spoons)
(-red onion to decoration)

Making:
Split lemon and grip the juice of other half. Other half you can use to decoration (if you like). Mix marinade ingredients (oil, youghurt, spice, lemon, tomatopaste.) Add the chicken to marinade and put the sauce in fridge atleast for two hours, rather for whole knight. Fry the sauce in oven or a grill and turn it over occassionally. I put it to 200 degrees for 30 mins. It depens of oven. This worked for our oven. (Recipe said the time is 15-20mins. but I think it’s quite short time, you can watch it while you turn it over.) Rice you can make, while the marinade is in the oven. Basmatirice is the best for Indian food but my man don’t like it so I have to use use natural rice which I usually season. This time I put little kormacurry to rice. It’s yammy! When the chicken is cooked, you can finally eat! Oh, and if you like, decorate first with redonion. Bon appetit!

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s