PELKO KASVATTAA

image

Perjantai-illan hiljaisuudessa, yksin kotona, Loirinuotiolla ohjelmaa katsoessani, aloin pohtimaan miksi pelkään niin monia asioita. Ohjelmassa puhuttiin aiheesta. Silloin tuli oivallus: minä pelkään, koska haluan olla täydellinen. Haluan onnistua kaikessa aina täysin, ja olla kaikkien mieleen. Olen tietysti tiennyt tämän ennenkin, mutta nyt ajatus tuli todella kirkkaana päähäni. Jotenkin ymmärsin, että minussa on erittäin vahvana sisäinen halu täydellisyyteen, joskin nykyään se ilmenee armeliaampana voimavarana, joka ajaa eteenpäin, ja on kehittänyt minua viime vuosina. Parhaimmillaan pelko on juuri tätä. Se voi synnyttää kasvua, jos sen hyödyntää oikein. Huonoimmillaan pelko voi olla tuhoisaa ja lamaannuttavaa, jos ei peloltaan kykene toimimaan. Silloin ei näe metsää puilta, vaan keskittyy vain puimaan epäonnistumisen mahdollisuutta, ja sen seurauksia. Silloin unohtuu se silta, jonka voisi itseänsä kehittääkseen rakentaa. Toki paineita syntyy, jos haluat olla joka hetki täydellinen, mutta sen voi ottaa myös haasteena, tai elämän tavoitteena. Et tietenkään voi täysin koskaan saavuttaa täydellisyyttä, mutta voit (ehkä) päästä aika lähelle vuosien saatossa. Ainakin voit tähdätä siihen, ja jos elät se tähtäimessäsi, elämäsi ei voi mennä aivan pieleen. Silloin sinun täytyy välillä pysähtyä miettimään, ja jokainen pysähtyminen on yhtä kuin kasvu.

Olen maksanut kovaa hintaa itseni piiskaamisesta, mutta se on myös antanut jo nyt paljon, ja tulee varmasti antamaan vielä paljon lisää. Nyt ymmärrän, että pelkoni on paitsi kirous, se on myös samalla lahjani. Sisukkuuteni ja periksiantamattomuuteni takia myös varmasti tällainen baletinomainen rankka treeni sopii minulle täysin. Siinäkään, (kuten muussakaan elämässä,) ei voi koskaan tulla täysin täydelliseksi.

Kuvassa minä tanssimassa balettia noin 10-vuotiaana, jalassani kummieni tytön vanhat, ja aivan liian liian isot kärkitossut. En ollut mikään varsinainen luonnonlahjakkuus tuolloin, kuten näkyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s