TÄYDELLINEN NAINEN

Tiedätte varmaan sen yhden muotimainoksen, jossa pariisilaisnainen esittelee tyyliään, ja toteaa lopussa: ”Ei tarvitse olla täydellinen nainen”. Minulle heräsi tuon mainoksen yhtenä päivänä nähtyäni kysymys: ”Millainen on täydellinen nainen?” Onko se sellainen, joka tekee mahtavaa ruokaa, osaa ommella, hoitaa lapset ja kodin käden käänteessä, ja on kaikin puolin käytännöllinen. Vai onko se sellainen, joka osaa kuunnella, ja ymmärtää (miestään), joka on empaattinen, herkkä, hellä ja auttavainen. Vai olisiko hän mahdollisesti rehellinen, avoin, itsevarma, älykäs, vahvat mielipiteet omaava, loistava keskustelija. Tai kenties (todennäköisesti) kaikkia näitä. (Näin ainakin monen haaveissa, mutta kuten tiedämme, todellisuus on toinen…)
image

Jos ihan tarkkoja ollaan, mielipiteitä taitaa olla yhtä monta kuin on ihmisiä. Oikeastaan ei ole olemassa vain yhtä mallia täydellisestä naisesta-edes teoriassa-, on vain eri ihmisten mielipiteitä siitä, mikä on täydellistä. Yhden täydellinen, on toiselle sen vastakohta, ja päinvastoin. Taitaa olla siis ajanhukkaa edes yrittää olla täydellinen. Parempaan kannattaa pyrkiä, mutta ei täydellisyyteen, koska sitä ei ole olemassa. Toisekseen, vaikka olisi teoreettinen kuva päässä täydellisestä naisesta, joka tilanteessa ei kuitenkaan voi olla täydellinen. Ei yksikään meistä kykene siihen. Sitä on siis turha tavoitella, siinä aiheuttaa vain ylimääräistä stressiä itselleen. Siksi vanha klisee: ”Ole oma itsesi” (niin paljon kuin olen sitä inhonnutkin), taitaa sittenkin pitää paikkansa. Jos nyt satut olemaan todella hankala ihminen, niin toivottavasti et täysin alistu luonteesi armoille, vaan kehität itseäsi, mutta aivan toiseksi ihminen ei voi muuttua. Omana itsenämme joudumme siis jokainen täällä kulkemaan. Ehkä parhaiten sen muotoili joku viisas ihminen joskus jossain (en muista kuka): ”Ole aina paras mahdollinen versio itsestäsi!” ja vaikka et ihan aina sitä olisikaan, pääasia, että sinulla on kuitenkin läheisiä, jotka rakastavat sinua sellaisena kuin olet. Me kaikki olemme sen ansainneet, olimme millaisia hyvänsä, kun kerran luoja on suonut meidän syntyäkin!

Millainen nainen on sinun mielestäsi täydellinen? Kerro se täällä!

Yksi ajatus artikkelista “TÄYDELLINEN NAINEN

  1. Joo ei sitä täydellistä naista ole olemassa ;-). Mutta itse yritän kehittää itsessäni rakkautta, iloa, rauhaa, pitkämielisyyttä, huomaavaisuutta, hyvyyttä, uskoa, lempeyttä ja itsehillintää. Siinä on haastetta kerrakseen, mutta on myöskin palkitsevaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s