ÄITIYDESTÄ

image

Äidin äitienpäiväkukat.

Nyt kun on ollut juuri äitien päivä, mietin kovasti äitiyttä. En ole vielä itse äiti, vaikka jo 35v. täytänkin. Tässä iässä sitä kuitenkin miettii, paitsi omaa rakasta äitiään, myös sitä, millaista olisi olla itse äiti. Pienten lasten äitejä seuratessa, mieleen tulvii aina lämpimiä ajatuksia. Luultavasti vanhemmuus toisi aivan uusia näkökantoja elämään. Todennäköisesti sitä unohtaisi omat arkiset ongelmansa, ja siirtäisi ajatukset itsestään lapseen, eli olisi vähemmän ”itsekäs”, mikä tekisi taatusti hyvää.

Uskon myös, että pienen lapsen vanhempana voisi elää itsekin lapsuuden uudelleen. Näkisi taas asiat lapsen silmin, mikä sekin tekisi varmasti hyvää tällaiselle tylsälle, keski-ikäistyvälle naiselle, jonka elämä pyörii lähinnä vain itsensä ja kumppaninsa ympärillä.

image

Äitini on loistava ruoan laittaja! Kuvassa hänen tekemäänsä makkarakeittoa, jota söimme tällä viikolla, kun kävin vanhempieni luona.

Äitiydessä olisi siis paljon hyvää. Siltikään en osaa nähdä itseäni äitinä. En osaa ajatella tilannetta, jossa vastuullani olisi kokonainen ihmiselämä. En varmasti koskaan tule kykenemään siihen. Nuorempana luulin, että vanhempana ajatukseni varmasti muuttuvat, mutta eivät ne ole muuttuneet vieläkään miksikään. Tuskin ne siis enää muuttuvatkaan. Tämä tarkoittaa sitä, että joko minun on unohdettava pelkoni, tai sitten hyväksyttävä se, että minä en koskaan tule äitiyden ihmettä kokemaan. Tavallaan kuitenkin haluaisin kokea sen. Oma äitinikin on monta kertaa hehkuttanut, kuinka hienoa äitiys on. Hän haluaisi minun kokevan sen vielä joskus. Ei hän itsekään koskaan potenut vauvakuumetta, ja olisi varmasti pärjännyt ilman lapsiakin, ellei isäni olisi ehdottomasti halunnut lapsia. Silti äiti kokee meidän lasten rikastuttaneen hänen elämäänsä valtavasti.

Yhden asian tiedän varmasti. Jos onnistuisin viemään eteenpäin omalta äidiltäni saamiani hyviä kasvatusohjeita, lapseni saisi varmasti hyvät eväät elämäänsä.

Myöhästyneet onnittelut vielä kaikille äideille!

2 ajatusta artikkelista “ÄITIYDESTÄ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s