TÄHDISTÄ KIRKKAIN/THE SHINING STAR


Tämä musiikkivideo on taidetta, toisin kuin nykyajan videot. Tällaisia ei enää osata tehdä.

…Hän on, kukapa muukaan kuin: Michael Jackson. Tämän, popin suurimman kuninkaan tarinalta ei kukaan ole voinut välttyä. Michael Jacksoniin liittyy vahvoja mielipiteitä puolesta sekä vastaan. Jokainen on ainakin joskus kuunnellut(/kuullut) hänen musiikkiaan. Jokaisella liittyy varmasti siihen jonkinlaisia muistoja. Hänen musiikkinsa tahtiin on tanssittu kotibileissä ja ravintoloissa. Hän on vaikuttanut jollain tapaa meistä jokaisen elämään. Olit hänestä mitä mieltä hyvänsä, tätä ei kuitenkaan voi sivuuttaa.

Katsoin Michaelista mielenkiintoisen dokumenttielokuvan, joka herätti uudenlaisia ajatuksia. Myönnän kuuluneeni pahimman kohun aikaan itsekin häntä syyllistäneiden joukkoon, ja nyt vuosia myöhemmin, se tuntuu pahalta. Tuomita suoralta kädeltä, tietämättä tarkemmin, luottamalla vain -loppujen lopuksi- melko epäluotettavaan mediaan. Pitkään jatkuneiden syytösten ja oikeuskäsittelyn jälkeen hänet todettiin kuitenkin syyttömäksi. Niin paljon kuin häntä vastaan yritettiin -läheisten sanojen mukaan- väkisin löytää todisteita, mitään pitävää ei löytynyt. Eikö se jo kerro melko paljon? Äkkiseltään voisi tietenkin epäillä, että hän on maksanut kaikki hiljaiseksi. Toisaalta, vaikka kyseessä onkin Amerikka, ehkä heidänkään oikeuslaitos ei kuitenkaan ole ihan helpolla lahjottavissa. Ajattelin silti itsekin pitkään, että olisi epätodennäköistä, että kyseessä olisi huijaus, että joku vain himoitsisi hänen rahojaan. Kuka hullu nyt keksisi tuollaista tyhjästä? En pidä sitä tuon dokumentin jälkeen enää niinkään mahdottomana ajatuksena, vaan pikemminkin todennäköisenä. Michaelin tuttu oli jo aiemmin varoittanut häntä eräästä tämän tuntemasta naisesta, jonka epäili käyttävän tätä hyväksi, ja havittelevan hänen rahojaan. Tarkemmin kun ajattelee, olisiko se sittenkään niin outoa, että maassa, jossa tapahtuu monia muitakin outoja asioita, joku saisi päähänsä huijausidean, hyötyäkseen yhdestä maailman rikkaimmista ihmisistä. Amerikassahan voi tapahtua melkein mitä tahansa. Varmasti siellä on paljon ahneita ihmisiä, jotka olisivat valmiita vaikka mihin rikastuakseen. Rikkaiden, menestyneiden ihmisten ympärillä pyörii aina ihmisiä, jotka haluavat hyötyä heistä. Näin oli myös Elviksellä, joka työnnettiin loppuaikoina puoliväkisin lavalle, jotta saatiin keikkapalkkiot kasaan, ja on vastaavaa Suomessakin tapahtunut.

Kaikki varmasti ovat kuulleet tästä kuuluisasta yöstä, jonka Michael vietti pienten poikien kanssa samassa huoneessa. Aikoinaan ei kuitenkaan mielestäni tarpeeksi tuotu esille sitä seikkaa, että huoneessa nukkui myös toinen aikuinen: Michaelin ystävä, jonka tämä halusi sinne seurakseen, poikien itse kysyttyä, saavatko he nukkua Michaelin kanssa. Hän ei halunnut olla lasten kanssa yksin, koska tiesi miltä se näyttäisi. Eräs (asiaa tutkinut?), Michaelia haastatellut mies sitä paitsi totesi, että Michael ei ole ihminen, joka tekisi tuollaista.

Musiikkiuraakaan unohtamatta: Michael oli siinä aivan omaa luokkaansa. Tiesittekö muuten, että Michael Jackson halusi tehdä ensimmäisen levyn kaikista kappaleista hyviä? Yleensähän käytäntöön kuuluu, että levyllä on pari singlehittiä, ja loput kappaleet ovat vain levyn täytettä. En tiedä miten Suomessa, mutta näin ainakin Jenkeissä on toimittu. On tuo varmaan meilläkin aika yleistä. Tässäkin kohtaa siis pisteet Michaelille! Lisäksi hänen tulkintakykyään kehuttiin jo Jackson’s fiven alusta alkaen, jolloin hän oli vasta noin 10-vuotias.

Michael Jackson on yksi niitä harvoja legendoja, joka tullaan aivan varmasti muistamaan aina. Tähtiä tulee ja menee, hän on ikuinen! Lepää rauhassa, Michael!

************************************
…He is the biggest king of pop, who else than Michael Jackson. Everybody knows him and everybody have some opinion of him. Most people either love or hate him. Still everyone have listened (or atleast accidentally heard) his music sometimes.

I watched a document film of his life for a while ago. That film got me thinking. Earlier I was one of those who did accuse him when hi was suspected abuse of children. I’m not so sure anymore of his guiltyness. He was clear at court. Even they did try to find some proof they didn’t. Doesn’t that tell quite much allready? I don’t even think anymore that US court is possible to grease (at least that kind of things). Some of Michael’s friends did warn him at one woman earlier (who did accuse Michael) the one he suspected to abuse Michael to get his money. At first I thought that who would imagine that kind of things, but on the other hand why not? It’s America, where can happens anything and here (over the world) are many people who want to abuse rich people to make money.

You surely know that night when Michael did sleep with a little boys, but did you know that in that room was allso Michaels friend who him wanted to be there with them. Allso someone (who investigated that case?) did interviewed Michael and he said that Michael is not the person who would do that kind of thing.

As the singer and songwriter he was his own class. Did you know he wanted to make all songs grate for the first album. Usually albums includes two singles and the rest of it is only filling. Allso people did praise his interpretation allready at The Jackson’s Five when he was only about 10 years old.

Michael Jackson is one of those legend’s who will never dies. Stars come and go, he is everlasting. Rest in peace, Michael!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s