UMK

Oli pakko tulla kommentoimaan (ja korjaamaan edellistä mainintaa) Suomen euroviisuista nyt, kun ensimmäinen karsintakierros on nähty. Esiintyjät nähtiin juuri ensimmäistä kertaa lavalla, ja muutenkin tämä toinen kuuntelukerta avarsi ja uudisti näkemyksiäni. Mielestäni ehdottomasti parhaat esiintyjät olivat: Saara Aalto ja Stella Christine, jotka myös raivasivat hienosti tiensä finaaliin, Stella ehkä hieman yllättäen. Kappale on mielestäni niin hienostunut, että se ei ole ihan perinteistä Suomimusaa. Pelkäsin etukäteen, että Pää-äijät ottavat hänen paikkansa finaalissa, mutta onneksi niin ei käynyt. Kolmas finalisti: ”Eini” ei ole hänkään hullumpi, vaikka en tälle kappaleelle kovin suurta menestystä euroviisulavalla povaisi. ”Draamaa” on ihan kiva kappale, mutta vähän liian vanhanaikainen diskoiskelmä. Se ei ole oikein nykypäivän euroviisumatskua.

Saarasta täytyy sanoa, että lämpenin hänelle kovasti esityksen nähtyäni. Aikaisemmin pidin kappaletta liian tylsänä euroviisuihin, mutta en enää. Hänen äänensä oli huikea…jopa livenäkin, joka paljastaa aina laulajan todelliset taidot. Tästä tulee ehdottomasti yksi kovimmista kilpailijoista. ”No Fear” saattaisi ehkä toimia jopa sillä oikealla viisulavalla. Stella ei ole ihan perinteistä euroviisumusaa, mutta ”Ain’t Got Time For Boys” on silti hieno kappale. Soundi biisissä on loistava. Tämänkin kappaleen jätin viimeksi liian vähälle huomiolle. Pidin soundista heti, mutta en osannut nähdä kappaletta viisulavalla. En enää vierasta ajatusta niin paljon. Ei tuo varmaan kärkeen pääsisi, mutta tuskin jäisi hännillekään.

Nyt jään innolla odottelemaan ensi viikon karsintaa, jossa mm. esiintyy suuri ennakkosuosikki: Cristal Snow. Katsotaan mitä hän ja muut kilpailijat tekevät silloin.

Tässä ensimmäisen kierroksen finalistien biisilinkit teille, jotka eivät ole vielä kappaleita kuulleet:


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s