UMK2

Se on sitten Suomen euroviisukarsintojen toinen kierros takana. Finaaliin jatkoivat: Mikael Saari, Annika Milan ja Kimmo Blom, sekä tietenkin Cristal Snow, joka ei mielestäni esiintynyt kovinkaan edukseen. Ääni ei kantanut livelavalla tarpeeksi, (ja sylki ”roiskusi”), mutta hänellä on uskollinen kannattajajoukko, joka jaksoi äänestää. Itse kappale on ihan hyvä, ja tarttuva, mutta se ei yksin riitä. Euroviisuartistin pitää osata myös laulaa, sillä kilpailuissa on aina mukana häikäisevän upeita laulajia. Me olemme usein jääneet heidän varjoonsa juuri laulutaidossa, vaikka kappale olisikin ollut hyvä. Eihän livelavalla hyväkään kappale kuulosta miltään, jos laulajan ääni ei kuulu mihinkään. Suomalaisten esiintyjien paineet ovat tainneet toisinaan vaikuttaa äänen laatuun, sillä hyvätkin laulajat ovat meillä joskus epäonnistuneet. Älkää siis hyvät ihmiset äänestäkö pelkän kappaleen (tarttuvuuden), ulkonäön tai artistin suosion perusteella. Suomessa tunnettu ei ole sitä muualla, eikä herätä samanlaista kiinnostusta automaattisesti euroviisulavalla. Toisaalta tässä joukossa, tässä kohtaa kisaa, Cristal Snown finaalipaikka saattoi olla oikeutettu, mutta en soisi hänelle (sittenkään) koko kisan voittoa, joka olisi periaatteessa mahdollinen hänen fanilaumansa ansiosta. Siitäkään huolimatta, että pidän hänestä persoonana ja näyttelijänä. Olisin toivonut hänen onnistuvan paremmin, mutta kun ei…

Itse olisin nostanut finalistien joukkoon: Ylonan, Mikael Saaren asemasta. Ilmeisesti Suomen karsinnoissa on pakko aina olla ainakin yksi ”valitusvirsi” mukana, vaikka luulisi kaikkien jo tietävän, että ne eivät ikinä menesty. Ei tuo huono kappale ole, mutta ei sovellu euroviisuihin. Siinä on vähän liikaa suomalaista melankoliaa. Toivottavasti kappaletta ei äänestetty ainakaan laulajan ulkonäön perusteella. Nimittäin hänen ulkonäköään on hehkutettu, ja hyvähän se toki onkin, mutta se ei saa olla peruste äänille, (kuten yllä mainitsin).Ylonan biisi oli mielestäni kansainvälisempi. Se kuulosti Ruotsin euroviisulta, ja Ruotsihan on aina pärjännyt kisassa Suomea paremmin. No, lopulta vain voittaja ratkaisee. Koko kisan voittoon en Mikael Saaren kohdalla edes usko.

On annettava iso hatunnosto myös 15v. kaksostytöille: ”Attention 2”:lle, jotka vetivät hyvin finaalista putoamisestaan huolimatta. Siihen on syynä vain kova taso. Kappaleessa on paljon kyllä yritystä! Jorma Uotisen sanoin: ”Ei huono”. Tytöt voisi nähdä hyvin viisulavalla, ei kuitenkaan voittajina, tai kärjessä. Vähän kun vielä kasvavat, ties mitä he saavatkaan aikaan…

Ensi viikon karsinnasta odotan innolla ainakin Sandhjan ja Gusani Brothersien esiintymistä. Heillä voisi olla mahdollisuus sijoittua melko korkealle varsinaisessa kilpailussakin, jos vain live-esitys menee nappiin.

Lisäksi voimme kannustaa jälleen takavuosien euroviisuedustajaamme: Krista Siegfriedsiä, joka kilpailee jälleen edustuspaikasta, tällä kertaa Ruotsin puolella. Onnea hänelle!

Loppuun vielä Suomen toisesta karsinnasta finaaliin selviytyneiden biisilinkit:


Tässä vielä Ylonan biisi:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s