UMK3

Euroviisujen Suomen finalistit ovat nyt selvillä. Yllätyksekseni Gusani Brothersien ”Poom Poom” ei selviytynyt jatkoon. Toisaalta huomasin nyt itsekin, että kappale on loppujen lopuksi melko yksitoikkoinen renkutus. Siihen näköjään kyllästyy nopeasti. Näin on ilmeisesti käynyt myös monille muille, kun ääniä ei tippunut, vaikka he olivat aluksi olleet yksi ennakkosuosikeista. Lisäksi veljesten live-esitys ei aivan vedonnut minuun.

Jos jostakin olen iloinen, niin siitä, että Sandhja pääsi jatkoon. Hän on yksi isoimmista suosikeistani, ja voisi jopa pärjätä ihan oikeissa euroviisuissakin… (ainakin kohtalaisesti…). Kaksi muuta viimeisestä karsinnasta finaaliin selvinnyttä eivät olleet erityisemmin mieleeni. Siltikään tällä kertaa finaalissa ei ole mukana yhtäkään pohjanoteerausta, ja se on jo edistystä moniin aiempiin vuosiin nähden. Kaikki kappaleet ovat vähintäänkin menetteleviä, joten tänä vuonna tuskin tarvitsee hävetä olla suomalainen!

Omat suosikkini ovat eläneet koko kilpailun ajan. Nyt olen tullut siihen tulokseen, että parhaiten euroviisulavalle sopisivat mielestäni Saara Aalto, Stella Christine tai Sandhja. Heidän kappaleensa, esiintymisensä ja lavakarismansa ovat parhaimmalla tasolla.

Euroviisukappaleelle ei ehkä ole olemassa tarkkaa kaavaa, (sillä mieheni sanoin- ne voivat tosiaan olla erilaisiakin, vaikka itse käytänkin paljon termiä euroviisumainen kappale.) Mietin sitten mitä hyvä euroviisu pitää sisällään, ja päädyin näihin kolmeen asiaan: ”rytmi, tarttuvuus ja kansainvälisyys”. Näistä muodostuu (-ainakin nykypäivänä-) hyvä euroviisu. Tyylithän ovat eri aikakausina vaihdelleet. Joskus balladit menestyivät hyvin, mutta eivät enää, siksi sellaisella en ehkä lähtisi kisaamaan, (ellei sitten kyseessä olisi poikkeuksellisen hyvä balladi). Tämän vuoden kisoissa ei ainakaan sellaisia mielestäni ole kuultu (ellei Kimmo Blomin ja Annika Milanin kappaletta lasketa balladiksi). No tämä nyt on vain minun näkemykseni… Tuskin maltan odottaa ensi viikon finaalia, ja lopullista ratkaisua. Siitä tulee varmasti kova taisto!

Tässä vielä viimeisen karsinnan finaalikappaleet:


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s