TEKIJÄT POISTUVAT MUSIIKKI ELÄÄ


Toinenkin tunnettu musiikin tekijä poistui keskuudestamme, heti edellisen perään. Kaikki varmasti tietävät jo, että kyseessä oli Lasse Mårtensson. Hänelle sentään ikää ehti kertyä kunnioitettavat 81v. Kiitettävä ikä miehelle. Riki taas oli vielä poikanen Lasseen verrattuna (63v.) Hänelle olisi suonut elinvuosia lisää…Se kavala syöpä vain pääsi iskemään jo toistamiseen, ja lopulta vei hänet mukanaan. Hän oli ollut oikeassa aavistellessaan, ettei näkisi enää juhannusta.

Lassen tuotannosta itselle eniten sydäntä lähellä on kaksi hänen klassikoksi muodostunutta teostaan: taiteellinen ”Myrskyluodon Maija”, sekä sanomaltaan koskettava: ”Kaikki paitsi purjehdus on turhaa”, jonka voit alla kuunnella. Nämä kaksi ovat hienoimpia koskaan tehtyjä kappaleita. Ei huono ole myöskään alempaa löytyvä kappale: ”Laiskotellen”.


EUROVIISUT
Vielä maininta euroviisuista. Kerrankin oikea kappale voitti! Ukrainan kappale oli todella koskettava ja Jamalan tulkinta upea! Meni suoraan sydämeen. Olkoonkin ollut poliittinen kappale. Ainakin oli sanomaltaan erilainen kuin voittokappaleet yleensä. Olenkin jo kyllästynyt niihin iänikuisiin rakkaus- ja maailmanparannuslauluihin.

Finaalissa oli kyllä monia muitakin hyviä lauluja (kuten ne aikaisempaan artikkeliin linkitetyt). Lisäksi pidin mm. Puolan, Makedonian (ja Belgian) kappaleista.

Nähtäväksi jää miten pitkälle euroviisut vielä laajenevat. (Nimen voisi kohta kyllä muuttaa). Nytkin mukana oli ensimmäistä kertaa Australia, ja mielenkiintoista kyllä, se ylsi heti toiseksi. Tuomariäänten perusteella se olisi jopa voittanut viisut. Yleisön äänet kuitenkin tiputtivat Australian toiseksi (ja Ukraina onneksi kiilasi kärkeen). Australian laulaja oli kaunis, mutta itse laulu ei herättänyt minussa oikein mitään tunteita. Venäjä jäi sitten lopulta kolmanneksi, ennakkosuosikin asemastaan huolimatta. Heidän kappaleestaan pidin vielä vähemmän. Täysin massaan hukkuvaa konemusiikkia, josta en juuri muutenkaan pidä. Ihmettelen mikä tuossa musiikissa ihmisiä oikein kiehtoo. Musiikin tekijät pääsevät siinä kyllä älyttömän helpolla. Laitetaan joku rytmi koneelle, ja vähän lauletaan päälle. En voi oikein arvostaa tuollaista, kun ei se juuri vaadi taitojakaan, etenkään se kaikkein pelkistetyin konemusiikin muoto. Siinä ei tarvitse osata mitään, ei välttämättä edes laulaa…

Parhaimmillaan kuitenkin musiikki on taidetta. Se on täynnä suuria tunteita, kuten elämäkin. Iloa, surua, pettymyksiä, rakkautta, toivoa…samoja asioita, joista elämä koostuu. Musiikin kautta voimme elää näitä tunteita, ja olla enemmän elossa! Onneksi meille on annettu musiikki, ja musiikintekijöitä. Voimme aina nauttia heidän teoksistaan, vaikka tekijät itse poistuisivatkin. Musiikissa mestarit elävät ikuisesti!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s