KESÄMUISTOJA SALOSTA

Nyt kun kesä on jälleen koittanut, mieleen pyrkii kaikenlaisia kesäisiä ajatuksia. Esimerkiksi toissapäivänä ajatukseni valtasivat Salon pienellä paikkakunnalla (komeassa talossa) asusteleva avustettavani ystävä -ja hänen ystävänsä-. Aloin kaivata pitkästä aikaa tuon pienen kyläyhteisön tunnelmaa, kyläyhteisön jossa olen viettänyt hienoja kesäisiä hetkiä (talvisia myös, mutta tänään muistellaan kesäisiä).

Olen poiminut mansikoita suoraan A:n ystävän pihamaasta, ja kerännyt herukoita pensaista kotiin viemisiksi. Olen leikkinyt -ja joskus nukkunutkin- ehkä maailman suloisimpien kissojen kanssa. Olen saunonut, ja uinut läheisessä järvessä, joskus silloinkin, kun vesi on ollut niin jääkylmää, että ihoon on koskenut. Olen juonut kahvia katsellen kaunista, puihin säteilevää aamuaurinkoa keittiön ikkunasta. Olen nauranut kippurassa kahvipöydässä ihanien vieraiden seurassa, ja syönyt mahtavia herkkuja.

Aikaa on vierähtänyt jo muutama vuosi, kun edellisen kerran kävin vierailulla tuossa kylässä. Ikävöin sinne joka vuosi enemmän ja enemmän. Kaipaan sitä kaunista luontoa, ja leppoisaa elämän menoa, sitä ettei ole kiire mihinkään, voi rauhassa nautiskella aamukahvinsa, voi laittaa kunnon ruokaa (ja vaikka leipoakin) ajan kanssa, kelloon katsomatta, voi saunoa luonnon keskellä, hiljaisuutta…ja linnun laulua kuunnellen, lopulta iltaisin saa nukahtaa ihanan pehmoiseen rest form air bag patjasänkyyn, (jonka voittanutta en ole vielä löytänyt). Kaipaan jopa noita upeita kissoja, mutta ennenkaikea kaipaan niitä ihania ihmisiä, etenkin juuri tuota alussa mainitsemaani A:n ystävän ystävää, joka oli niin lämmin ja tuntui heti läheiseltä. Olisi mukavaa tietää mitä heille kaikille mahtaa kuulua…En edes tiedä, missä kunnossa A:n ystävä itse nykyisin on. Toivottavasti hän pärjäilee vielä kissojensa kanssa, ja nauttii rauhallisista eläkepäivistä, joita lähti tuonne aikanaan viettämään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s