TANGOKUNINKAALLISET VALITTU

Valtakunnassa pitäisi kai olla nyt kaiken hyvin…Ainakin  uudet tangokuninkaalliset on valittu. Kuninkaan rinnalle valittiin eilen kuningatar. Tämän melko tasaväkisen taiston voitti (nuori ja kaunis): Erika Vikman. Kilpailijoissa ei tosiaan ollut suuria eroja, mutta silti voittaja oli minulle yllätys. Huolimatta siitä, että nuoruus ja kauneus ovat yleensä hyviä ominaisuuksia, ne eivät kuitenkaan aivan riitä tangokuningattaren tittelistä kisattaessa, (jos ääni ei ole riittävän vahva). Kyseessä kun ei kuitenkaan ole kauneuskilpailu, eikä mikään pop-laulukilpailu. Tango on huomattavasti haastavampi laji. Siksi olisin kaivannut enemmän elämänkokemusta omanneen voittajan, joka tuo tulkintaan lisää syvyyttä. Erika veti kyllä osan lauluista hyvin, mutta jos nyt kahta superfinalistia verrataan, toinen heistä olisi tarjonnut mm. tuota kaipaamaani kokemusta ja lauloi muutenkin tasaisen varmasti ja tyylipuhtaasti. Ymmärrän kyllä, että paineet olivat Erikalle liikaa, ja siksi varmasti viimeinen laulu superfinaalissa epäonnistui. Sen sijaan Nina kesti paineet, ja Erikalla on muutenkin mielestäni hieman liian hento ääni tangoon. Tango vaatii vahvaa tulkitsijaa. Etenkin Marco vahvana kuninkaana olisi kaivannut rinnalleen vahvemman kuningattaren. 

Toisaalta äänet menivät hyvin tasan. Martti Haapamäkihän tämän tuomariston puheenjohtajana lopulta ratkaisi. Eihän tästä koko tuomaristoa voi syyllistää. Toivoa vain sopii, että valinnan perusteena ei sentään ollut ”pelkästään” nuori ikä ja kaunis ulkonäkö. Vähän tällainen kuva hänen puheestaan tosin ikävä kyllä tuli. Toisaalta miehen näkökulmasta katsottuna, sekään ei yllättäisi.

Oli myös mielenkiintoinen päätös muokata Juicen lauluja tangoiksi. Osa niistä toimi kyllä jotenkuten. Kuitenkin  lauluissa oli vähän  väkisin vääntämisen makua. Tuntui siltä, että taustalle oli laitettu haitari soimaan, ja kappaleesta tuli heti automaattisesti tango. Oikeasti hyvä tango vaatii enemmän. Nuo olivat tangoiksi aika laahaavia. Jäin kaipaamaan tangon tulisuutta. Alkuperäisinä kappaleet ovat kyllä hienoja, ja toimivat kevyen musiikin puolella. Yllätyksiä oli täynnä koko finaali! 

Alla vielä tangon sävellys-ja sanoitus kilpailun tämän vuoden voittokappale viime vuoden tangokuningattaren tulkitsemana. 

Nyt jään jännityksellä seuraamaan, miten hyvin nämä kuninkaalliset (etenkin kuningatar) pystyvät täyttämään tangoyleisön odotukset. Toivotaan että se onnistuu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s