JOOGAA JA PÄÄTTYNEEN LOMAN TAPAHTUMIA

Tämän videolinkin sain voimisteluvetäjältämme sähköpostissa. Suosittelen tätä lähinnä liikunnallista taustaa omaaville. Tämä on erityisen hyvä kehonhuoltotreeni voimistelun harrastajille. Muut omalla vastuulla!

HOLA!

Kesäloma oli ja meni…yhtä nopeasti kuin aina ennenkin. Ensimmäinen työviikko on nyt takana…Lomasuunnitelmia oli paljon, mutta juuri mitään ei saatu aikaiseksi, sillä suuri osa lomasta meni auton katsastushuoltoa organisoidessa. Onneksi kuitenkaan ei ollut mitään järkyttävän suuria huoltoja, mutta kyllä siinä rahaakin paloi. Isoin homma oli toisen, läpiruostuneen takaoven uusiminen. Sekin löytyi lopulta (kiitos netin ja googlen) läheltä, edullisesti ja vielä oikean värisenäkin. Onneksi on musta ovi, helpotti ehkä hieman. Oven maalaaminen olisi tullut tosi kalliiksi. 
Loppuloma menikin sitten jäljellä olevien vikojen korjaamispaikkaa etsiessä. Viat olivat: Eturenkaiden ja vasemman helan vaihto, sekä toisen, loppuun palaneen jarruvalon vaihto. Heinäkuussa kun monet liikkeet ovat lomalla, ei aikaa ollut helppo saada. Jouduimme lopulta maksamaan vähän enemmän, kun tarjouspyyntöönkään emme saaneet netissä kuin kolme vastausta. Yksi näistä oli pelkkä rengasliike, yhdellä ei ollut aikoja meidän aikarajamme puitteissa, ja yhtä en tavoittanut puhelimitse (vanha nro). (Myöhemmin hän vastasi sähköpostiini, mutta meillä oli jo toinen aika.) Menimme sitten ison, entuudestaankin tutun ketjun läheiselle huoltopisteelle. He jopa käyttivät auton uusintakatsastuksessa meidän puolestamme. Tästä aiheutui hieman ylityötä työntekijälle, joten palvelu ainakin pelasi. Nyt on leimat taas autossa, ja mies tyytyväinen. Loma vaan meni vähän hukkaan, kun emme uskaltaneet juuri matkustella, koska emme saaneet autoa ajoissa kuntoon. Sääli sinänsä! 

Toisaalta eipä ole säätkään juuri suosineet. Ei ole ovin montaa aurinkoista päivää ollut koko kesänä, joka on kyllä tosi masentavaa. Jos niitä ei ensikuussakaan tule, en tiedä miten kestän syksyn ja talven yli, (ellei syksy sitten ole kaunis). Suomen kesä on kyllä niin arvaamaton…

Se aika lomasta, joka ei mennyt auton laittoon (tai sen laiton suunnitteluun, kuten tarjouspyynnön tekoon, soitteluun ym.), meni (niinä päivinä kun en käynyt vanhempia katsomassa) lähinnä makoiluun, (espanjan sanaston opetteluun), ja kotitöihin. Loppulomasta sain sentään siivottuakin vähän, mutta isompikin siivous (-/remppaurakka) oli alunperin suunnitelmissa. Vieläkin kun on vähän muuttojärjestelyt kesken, vaikka muutosta on jo 1,5v. Osittain prosessi on edennyt hitaasti siksi, kun ei ole pystynyt hankkimaan kaikkea tarvittavaa kerralla. Vastoinkäymisiäkin on ollut. Ensimmäiset verhot, jotka hankimme tupakeittiöön olivat vikaostos. Ensinnäkin ne olivat vääränlaiset (renkaalliset, verhotankoon pujotettavat). Meillä ei ole tankoa, vaan Kisko. Toiseksi, ne olivat ruman väriset, sellaiset kakan väriset (ruskeat). Liikkeessä ajattelimme värin sopivan hyvin sisustukseemme, mutta se olikin vähän synkkä ja tylsä. Ehkä ruskeaa tuli liikaa, kun seinätkin on maalattu osittain vaalean ruskeiksi. Tuli tunne, että olemme pahvilaatikossa. Ihan heti ei ollut varaa uusiin veroihin, mutta nyt meillä on sellaiset, oikein tyylikkäät, raidalliset. Vieläkin puuttuu silti kaksi verhoa. Saimme sentään lopultakin eteisen peilin ripustettua, ja hankimme myös ruokapöydän ylle hyvin sopivan, kuparin värisen lampun vain 15€:lla. Hiljalleen tämä etenee kyllä.

En saanut jostain syystä kuvaa pienemmäksi, enkä tekstiä upotettua kuvaan, mutta jokatapauksessa… kuvassa on veljeni tekemä maukas nakkistroganoff eräänä kesäkuisena iltana vanhempieni luona.

*******************************

Pilatestreeniäkään en ole juuri saanut aikaiseksi, eikä liikuntaa ole pahemmin muutenkaan tullut, paitsi niinä muutamana päivänä, kun kävimme avomiehen kanssa ulkona pitkällä lenkillä. Jotenkin sitä joka kerta laiskistuu lomalla niin, ettei juurikaan jaksa mitään ylimääräistä. 

Katsoin muuten lomalla ohjelmaa: ”Baletin harvat ja valitut”. Siinä eräs poika harmitteli sitä, että häntä luullaan homoksi, vaikka ei hän kuulema ole. Hänestä on mukavaa, että joukossa on niin paljon tyttöjä. Niin, balettikouluhan on oikea heteromiehen taivas…Aloin miettimään tasa-arvoa ja sitä miten paljon helpompaa tytöillä loppujen lopuksi nykyään on (ainakin länsimaissa). Eihän esim.naispoliisia (ainakaan minun tietääkseni) heti pidetä lesbona. Naiset saavat aikalailla vapaasti tehdä mitä tahtovat, saamatta siitä heti leimaa otsaansa. Myöskin heillä on lupa pukeutua miesmäisesti, mutta mitä tapahtuukaan, jos mies lähtee ulos hameessa ja korkokengissä. Hänelle nauretaan. Onhan näky toki huvittava, ehkä siksi että se on huomattavasti harvinaisempi näky. Emme ole tottuneet sellaiseen. Silti pitäisi antaa lupa kaikille elää, kuten he haluavat. Ei tuo kuitenkaan loukkaa ketään, joten annetaan vain kaikkien kukkien kukkia. Jotkut meistä hyväksyvät tuollaisen jopa omalta kumppaniltaan. (Näin sellaisen pariskunnan ohjelmassa: ”Kielletty rakkaus”.) Siihen en minäkään varmaan ihan pystyisi, vaikka loppujen lopuksi tuohan on vain yksi, pieni osa ihmistä. Meissä jokaisessa on monia puolia, ja aivan varmasti myös jotain hassua tai outoa. Se on varmaa!

Yritän nyt nopeuttaa postaustahtia, sillä minulla on luonnoksissa paljon artikkeleita, jotka odottavat julkaisua. Vie kuitenkin hetken, ennenkuin saan ne kokonaan valmiiksi, joten ihan heti en lupaa mitään. Siihen asti…ADIOS! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s