TELEPORTAATIOSTA

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Teleportti
Miltä kuulostaisi, jos sanoisin teille teleportaavani itseni tänään illaksi Pariisiin shoppailemaan? Entäpä jos panisinkin vielä paremmaksi ja sanoisin meneväni 1800-luvun Pariisiin, tutustumaan heidän elämäänsä? Tulevaisuudessa tuo kaikki voi olla mahdollista, eikä pelkästään skifielokuvien viihdettä. Venäläiset nimittäin kuulemani mukaan suunnittelevat laitetta, jolla voisi teleportata esineitä paikasta a paikkaan b. Todennököisesti jossakin vaiheessa onnistuttaisiin siirtämään myös ihmisiä paikasta toiseen. Tosin, tuota aikakonetta saamme varmasti odottaa pidempään. Sellaisesta ei ole tietoa, mutta luin kuitenkin joskus vuosia sitten, että sekin teoriassa olisi mahdollista, joten eiköhän sekin joskus toteudu. Itse tuskin kuitenkaan olen sitä enää näkemässä.

Sulautuaksemme menneisyyden ihmismassan joukkoon, meidän tulisi pukeutua ja käyttäytyä, kuten kyseisen aikakauden ihmiset. Markkinoille tulisi todennäköisesti liuta erilaisia eri aikakausien käytösoppaita. Lisäksi vaatekaupoissa varmasti myytäisiin eri aikakausien vaatteita ja meikkejä. Tällainen seikkailu olisi kuin nykyajan virtuaalitodellisuuspelit, paitsi että se kaikki olisi oikeasti totta. Vielä siistimpää siis! Toisaalta ihmisten olisi ehkä jopa liiankin helppoa kadota jäljettömiin (tarkoituksellisesti), siis vaihtaa maisemaa, ja esim. jättää perheensä. Toisaalta taas, mikä olisikaan parempaa, kuin seikkailla eri maissa silloin kun siltä tuntuu, vaikka (lähes) joka ilta. Ehtisit elämäsi aikana käydä helposti  kaikissa maissa, ja varmasti (suunnilleen) kaikissa suurkaupungeissa. Myöskään matkaraha ei koituisi ongelmaksi, mikäli homma toimisi siten, että ostat vain laitteen, joka mahdollistaa joka kerta siirtymisesi, eikä muita matkakuluja olisi. Toki laite (etenkin aluksi) olisi hyvin kallis. Voi myös olla, että jonkinlaiset tullimaksut tulisivat käyttöön, (eli laite ohjaisi sinut automaattisesti jonkinlaiseen tullikeskukseen, jossa näytät paperit ja maksat maksun,) mutta tuskin maksu olisi kovin iso. Ajattele, miten paljon se lisäisi mahdollisuuksia. Esim. jos haluaisit mennä ravintolaan syömään, ei sinun tarvitsisi enää mennä niihin sata kertaa koettuihin lähialueen paikkoihin, joihin saatat kaivata jo vaihtelua. Voisit päättää, että: ”Hmm, tänään menenkin Roomaan syömään”… tai vaikka Barcelonaan, Tokioon, New Yorkiin, tai minne hyvänsä.

Lentofirmat, taxit ja muut menisivät kyllä konkkaan, mutta toisaalta saasteongelma todennäköisesti katoaisi kokonaan, (tai ainakin vähenisi radikaalisti), sillä mihinkäs sitä (juuri) autoja tarvitsisi. (Korkeintaan aiemmin mainitsemani, oletetun tulli-/vastaanottokeskuksen ja kohteen välille, jos välimatka on pitkä. Keskuksiakin luultavasti lisättäisiin vähitellen, jolloin saavut aina kävelymatkan päähän kohteestasi.) Työmatkatkin jäisivät pois kokonaan, kun kotoaan voisi hypätä suoraan työpaikalle.(Tähänkin vaadittaisiin toisessa päässä jonkinlainen hyväksyminen, ettei kuka tahansa voi hypätä mihin tahansa (esim.rikolliset)). Jos jotain unohtuisi kotiin, sen voisi kätevästi käydä hakemassa, ja palata takaisin. 

Aikamatkailussa olisi sellainenkin hieno puoli, että voisi tavata kuolleet läheisensä menneisyydessä uudestaan. Todennäköisesti myös itseään pääsisi katsomaan (ulkopuolisena henkilönä), ja itselleen voisi antaa neuvoja tulevaisuuden varalle. Omaa syntymääkin olisi aivan huikeaa päästä katsomaan. Kävisin mielelläni katsomassa myös isoveljeni ja vanhempieni syntymää, miksei isovanhempienikin. 

Kuulin, että aika nykyhetkessä ei etene, kun olet jossakin toisessa ajassa. Sehän saattaisi tarkoittaa sitä, että omaa elämäänsä voisi pidentää aikamatkailun avulla. Tosin en ole aivan varma, etteikö minkäänlaista vanhenemista tapahtuisi tuona aikana, vai kävisikö kuitenkin niin, että aika seisoisi paikallaan, mutta ihminen kuitenkin vanhenisi.

Oli miten oli, tuskin maltan odottaa laitteiden markkinoille tuloa, (vaikka ne aluksi olisivatkin liian kalliita minun kukkarolleni. Voisin kuitenkin lainata jonkun toisen laitetta, esim. veljeni.) Kunpa edes nykyajan kohteissa pääsisi hyppäämään jo lähivuosina! Siitä tulisi niin hienoa!

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “TELEPORTAATIOSTA

  1. Näitä asioita on käsitelty vuosikymmeniä ainakin ranskankielisissä tieteiskirjoissa. Teleportaatio vaatii kovasti energiaa ja huipputarkat osoitteet, sekä varmistuksen, että kyseinen paikka ei ole siirtohetkellä varattu.

    Aikamatka on siinä suhteessa huolestuttavaa, että esimerkiksi rikolliset voisivat käydä eliminoida isoisäsi, jolloin et olisi koskaan syntynyt.

    Sitten, ajatellaanpa, että joku tulevaisuudesta auttaisi Saksaa voittamaan sodan. Millainen maailma meillä nyt sitten olisi.

    • En itse oikein usko, että asioita (menneeessä tai tulevassa) voisi muuttaa. Jokin aika sitten luin artikkelin, jossa sanottiin, että toiseen aikaan matkustettaisiin ulkopuolisena tarkkailijana. Mainittiin, että voisit esim. mennä katsomaan itseäsi, mutta siis vain katsomaan (kuin katsoisit leffaa). Tämä tosin luultavasti tarkoittaisi, että muut eivät edes näkisi sinua, eli vaatetuksella ei olisi väliä, eikä itseään kykenisi neuvomaan, kuten tuossa artikkelissa spekuloin…tai mistä sitäkään tietää vaikka voisikin…Et kuitenkaan kuulu kyseiseen aikaan, etkä tavallaan ole olemassa siellä…

  2. Noin ainakin lehdessä väitettiin, vielä melko tuoreessa uutisjutussa. (että olisit ulkopuolinen tarkkailija). Enhän minä muusta tiedä, kun en tosiaan ole asiantuntija. Olettaisin tosin, että on olemassa eri teorioita, joihin ei ole vielä täysin varmaa vastausta kenelläkään. Korkeintaan ihan uusista kirjoista sellainenkin saattaa ehkä löytyä. Vähänkään vanhempiin en luottaisi ihan täysin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s