TANSSILLINEN VOIMISTELU/FLOW GYMNASTICS

”Tanssillinen voimistelu on suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuvaa voimisteluliikuntaa. Lajin keskeisiä elementtejä ovat keskustalähtöisyys ja virtaavuus. Tanssillisessa voimistelussa yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Monet liikkeet pohjautuvat joukkuevoimistelun (alunperin naisvoimistelu) liikkeisiin, mutta niitä voidaan varioida.”

Lähde: wikipedia

Tanssillisen voimistelun joukkueita on varmasti hieman erilaisia. Meidän joukkueessamme painottuu tanssillisuus, josta olen entisenä tanssinharrastajana hyvin iloinen. Meillä on opeteltu mm.tangoa ja polkkaa (näytöstemme kansantanssiosuuksia varten). Joukkueessamme korostuu vahvasti lajin monipuolisuus. Tämä on hieno asia!

Balettitekniikka tukee tanssillisessa voimistelussa tarvittavaa vartalonhallintaa, ja tästä syystä me Riikkasissakin teemme näitä harjoituksia. Niiden ansiosta surkea tasapainoni on jo hieman kehittynyt. Teemme silloin tällöin myös pilatestreeniä, joka huoltaa kehoa, ja auttaa keskustalähtöisyydessä.

gaala16.jpg

Joukkueemme koostuu ikähaarukaltaan päälle 20-vuotiaista aina yli 70-vuotiaisiin, joten jakauma on iso. Suurimmalla osalla meistä on joko tanssi – tai voimistelutausta. Teemme aina myös kahden tasoisia koreografioita: helpompaa ja vaikeampaa. (Helpompikaan ei ole HELPPO, ainakaan vähemmän voimistelua harrastaneelle). Tekniikasta ja kyvyistä riippuen, teemme jompaakumpaa. Minulle helppotasoinenkin on tarpeeksi haastava (esiintymisissä), mutta joskus treeneissä on kiva saada lisähaastetta vaativasta koreografiasta.

Tanssillinen voimistelu on monipuolinen, kehoa huoltava ja luova harrastus, jossa pääsee ilmaisemaan itseään, ja erilaisia tunnetiloja. Se on paras mahdollinen harrastus!

*******************************************

I don’t really know how to translate this in english, but you can watch these videos, witch I found on youtube. Then you know what means flow gymnasticks. You can also see that it’s based on aesthetick gymnastics (originally women’s gymnastics). The last video is my team program from the gymnaestradaevent 2011, Lausanne.

Tuossa alimpana on meidän joukkueen edellisen gymnaestradan hallinäytös. Jos et ole katsonut sitä aikaisemman artikkelini yhteydessä, kannattaa katsoa nyt. Jos joku etsii minua siitä, niin kertottakoon, että minä en ole siinä, koska en ollut silloin vielä ryhmässä. Aloitin vasta seuraavana syksynä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s